fbpx

Terugkijken op het vinden van jouw nieuwe baan. Iedere dag een beetje, wint het altijd van soms heel veel.


Het einde van 2020 is in zicht

Het was bevlogen en is omgevlogen. En ik neem deze laatste dagen van het jaar de tijd om terug te kijken. Want terwijl ik hunker naar alles wat ik nog te wensen heb, wil ik bewust stilstaan bij alles wat ik dit jaar gedaan en bereikt heb.

Eind 2019 had ik een idee. Iedereen die werk zoekt op een toegankelijke, laagdrempelige manier leren hoe ze in korte tijd en met rust in hun hoofd, kunnen solliciteren en hun nieuwe baan kunnen veroveren.

In maart dit jaar begon ik, mede door de lockdown, dit idee uit te werken.
Ik startte met een lege bladzijde en een grote droom. Terwijl ik daarnaast ook werk op een opdracht van 32u per week en waarin ik mensen van werk naar werk begeleide.

In juli ging de nieuwe website van De Netwerkers live. Aan de muur hing de eerste uitgewerkte versie van de Online Sollicitatie Academie.
In september begon ik met het promoten van de eerste cursus in de Academie, Vergroot jouw vacaturevijver.
Die in oktober startte met 10 deelnemers en december waren het er al meer dan 50.

kjslkfjlfksjflj

Mijn doel voor 2021

Mijn uiteindelijke doel is om ieder jaar minimaal 2000 mensen naar ander werk te helpen via de Online Sollicitatie Academie. Ik heb nog een aardige weg te gaan om dit doel en te bereiken en ik zou zo graag willen dat het sneller gaat. Dat is precies de reden waarom ik nu bewust terugkijk. Naar alles wat ik wél al heb behaald.

Bijvoorbeeld de ontwikkeling die ik door ben gegaan de afgelopen 9 maanden als mens en ondernemer.

  • Het leren ondernemen in een voor mij onbekende omgeving, nl online.
  • Het steeds dat stapje buiten mijn comfortzone te moeten gaan, bijvoorbeeld het meer zichtbaar zijn, op social media en video’s opnemen.
  • Nieuwe vaardigheden leren.
  • Nieuwe systemen ontdekken.

Het heeft me op tijden super onzeker gemaakt, kwetsbaar. Want, wat zullen ze niet van mij vinden? Het heeft me geleerd dat je nooit te oud bent om te leren, je hardnekkige patronen kunt veranderen, je op jezelf kunt vertrouwen én de mensen om je heen.

En nu als ik terugkijk, voel ik mij enorm trots. Want ik heb al die hobbels genomen, stapje voor stapje. Ik heb iedere week trouw mijn planning gemaakt en mij daar (op een paar keer na) iedere dag aangehouden.

Dat iedere dag een beetje, heeft geleid tot al heel veel. En ik zie er naar uit om te zien waar dat doorzetten van iedere dag een beetje toe gaat leiden.


En mijn vraag aan jou is

Heb jij tijd genomen om terug te kijken op alles wat je al gedaan hebt om jouw nieuwe baan te veroveren? Stil gestaan bij alle stapjes die je gemaakt hebt in de goede richting?

  • Waar ben jij voor jezelf buiten je comfortzone gegaan?
  • Ben je gegaan van niet durven maar doen?
  • Welke nieuwe vaardigheden heb je geleerd?
  • Welke nieuwe kennis heb je opgedaan?

Mijn wens voor jou is dat je, voor het nieuwe jaar begint, terug kunt kijken naar alle stapjes die jij de afgelopen tijd hebt gemaakt en dat je hier trots op bent.

Je bent terechtgekomen in een totaal nieuwe wereld die solliciteren heet. Waarin je wellicht heel veel dingen voor het eerst of sinds lange tijd hebt gedaan. Of waarvan je in had gedacht dat het anders, gemakkelijker zou gaan.

Alle stapjes die je de afgelopen tijd gemaakt hebt, gaan je helpen om jouw doel te bereiken. Blijf open staan, buiten je comfortzone gaan om nieuwe dingen te leren en daardoor je nieuwe baan weten te veroveren.

En mocht je volgend jaar je stapjes willen versnellen bij het vinden van jouw nieuwe baan? Dan sta ik voor je klaar.

Voor nu wens ik je mooie en hopelijk ook gezellig oud en nieuw en een inspirerend 2021!

Hartelijke groet,

Nicole

Nog een blog lezen? Misschien is deze blog interessant: 5 tips om gestructureerd te solliciteren
Ik werk graag samen met mijn super gemotiveerde collega’s om jou aan het werk te helpen. Bijvoorbeeld met Resume Recruitment.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kan de volgende HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>