fbpx

Doet het wel pijn genoeg? Anders had je allang die nieuwe baan, toch?

Ga jij liever voor het comfort van de WW?

  • Ik ga mijn ww niet opzeggen voor die nieuwe baan die tijdelijk is.
  • Voor een baan waarin ik minder ga verdienen.
  • Die ik minder leuk vind.

Blijf je liever zitten in die baan waarvoor je jezelf iedere dag weer uit bed moet sleuren en die bakken vol energie kost, dan echt gaan voor je nieuwe baan?

  • Omdat het dan wel echt je droombaan moet zijn met alles erop en eraan.
  • Omdat je er dan ook wel op vooruit wilt gaan, financieel gezien.

Is je goed recht natuurlijk. Maar dan weet je ook dat je daarin niet gaat slagen. Tenzij je veel mazzel hebt en genoeg tijd.

En hoeveel maanden duurt  het dan voordat:

  • Je WW uitkering stopt en je ergens tussen de 4 maanden en 2 jaar geen werkervaring meer hebt. Waardoor je steeds minder aantrekkelijk bent geworden voor werkgevers en je zonder inkomen verder weg staat dan ooit van je nieuwe baan. Bekijk eens de blog ‘Werk aan deze twee kansverkleiners en vergroot je kans op die nieuwe baan‘ om meer te weten te komen over aantrekkelijker worden om die nieuwe baan binnen te slepen.
  • Je met een burnout of bore out op de bank voor je uit zit te staren en de komende 6-12 maanden überhaupt geen energie meer hebt om te zoeken naar een nieuwe baan.

Tony Robbins, de goeroe van de persoonlijke ontwikkeling heeft prachtige boeken geschreven over hoe je jouw leven kunt veranderen naar een leven vol betekenis en voldoening. En het begint met 2 dingen. Is de pijn groot genoeg en is het plezier wat je te wachten staat fijn genoeg.

Het willen alleen is niet genoeg.

Zoek de pijn op en vergroot hem zodanig dat je ‘sense of urgency’, de ‘nood’ groot genoeg wordt dat je het tot in je botten voelt. En kom in actie! De blog ‘10x meer kans op een nieuwe baan als je dit durft‘ kan je helpen hierbij.

Zoek uit welk plezier die verandering jou gaat brengen en maak dit zo zichtbaar dat je het bijna kunt aanraken. En kom in actie.

Wat doe jij?

Wacht je tot de pijn jou inhaalt en je geen keus meer hebt?

Of kom je nu in actie en ervaar je sneller jouw plezier weer.