fbpx

Solliciteren en je carrière boosten: waarom juli en augustus perfecte maanden zijn

Geen files meer in de spits? En geef je bij 6 buren in de straat de komende weken de plantjes water? De zomervakantie is aangebroken! Maar ‘komkommertijd’ is het zeker niet in vacatureland en voor recruiters. In deze blog daarom vijf redenen waarom solliciteren in juli en augustus strategisch slim is en je kansen op een nieuwe baan en een betere carrière aanzienlijk vergroot.

Image

1. Minder concurrentie, meer kansen

Waarom zou je, zoals veel mensen, wachten tot na de zomer om te gaan solliciteren, terwijl dan de concurrentie juist toeneemt? Omdat, door nu actief te zijn op de arbeidsmarkt, je profiteert van minder concurrentie. Werkgevers plaatsen nog steeds vacatures, maar ontvangen in deze periode vaak minder sollicitaties. Dat geeft jou de uitgelezen kans om op te vallen en jezelf te onderscheiden. En vergeet ook je eigen werkgever en interne vacatures niet!

2. Focus zonder dagelijkse hectiek

In de zomermaanden is het op veel werkplekken wat rustiger door vakanties. Dit betekent minder afleiding en meer tijd om je te concentreren op je carrièreplanning. Bij je huidige werkgever, óf ergens anders. Gebruik deze periode om te leren hoe solliciteren ook alweer werkt. Update je cv, optimaliseer je LinkedIn-profiel en presenteer jezelf. Zo sta je sterker in je schoenen zodra je jouw sollicitatie de deur uit doet, intern of extern.

3. Netwerken op informele zomerse events

Tijdens de zomer vinden er tal van informele netwerkevenementen plaats, zoals zomerborrels en outdoor-activiteiten. Deze ontspannen sfeer biedt je de ideale gelegenheid om nieuwe contacten te leggen. Binnen je huidige bedrijf of daar buiten. Jouw netwerk is vaak een sleutel tot succes bij het vinden van een nieuwe baan. Dus geniet van de zomerse ambiance en breid je netwerk uit!

En naast elkaar live zien, biedt LinkedIn je de kans om laagdrempelig met mensen contact te leggen. En wil je zeker weten dat degene die je een linkverzoek stuurt, deze accepteert? Pas dan vooral deze belangrijke tip doe.

4. Voorbereiden op vacatures na de zomer

Veel bedrijven bereiden zich in de zomer voor op projecten en vacatures die na deze periode van start gaan. Door nu actief te netwerken en solliciteren, zorg je ervoor dat je als eerste in beeld bent zodra die nieuwe functies beschikbaar komen. Zo ben je een stap voor op anderen die wachten tot na de zomer.

En is het een tijd geleden dat je hebt gesolliciteerd. Dan is het goed om te weten wat de verschillen in solliciteren zijn van toen en nu.

5. Nieuwe perspectieven en doelen

Vanuit je hangmat ergens in de Côte d’Azur, op een berg in Afrika, of met je zand tussen je tenen in Scheveningen. De zomer biedt een uitgelezen kans om afstand te nemen van je dagelijkse routine en na te denken over je carrière vanuit een fris perspectief. “Krijg ik nog energie van mijn huidige baan, manager, collega’s? En wat als dat niet zo is. Wat wil ik dan wel? Waar zie ik mijzelf over een paar jaar. Wat ga ik doen om daar te komen? Gebruik deze periode om je carrièrepad helderder voor ogen te krijgen en een plan te maken om je doelen te verwezenlijken.

Of je nu aan de start van je carrière staat, of nadenkt over de invulling van je laatste werkzame jaren. Je besteedt de meeste tijd op werk. Dan is het wel zo fijn als je er blij van wordt.

Kortom

Juli en augustus zijn bij uitstek geschikt om actief te solliciteren en je carrière een flinke boost te geven. Door de verminderde concurrentie, de focus die je kunt leggen zonder dagelijkse hectiek, de mogelijkheden om informeel te netwerken, je voor te bereiden op toekomstige vacatures en je perspectieven helder te krijgen, zet je belangrijke stappen op weg naar jouw droombaan en een succesvolle carrière.

Wil je goed een vliegende start maken met solliciteren?
Met behulp van een simpel stappenplan en tips van recruiters?  
Zodat je in minder tijd en met vertrouwen, jouw nieuwe baan vindt?

Zorg dan dat je aanwezig bent bij mijn gratis, 1 uur durende webinar op 24 augustus om 20:00uur.

En schrijf je in via deze link!

Image

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kan de volgende HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>