Online training: mijn profilering

Online training

Mijn profilering

Leer buitengewoon binnenkomen met onderscheidende (video) sollicitaties.

Krijg die baan, simpelweg omdat recruiters niet om jou heen kunnen.

Je wilt heel graag aan tafel komen, maar…

Je doet iedere keer weer urenlang je stinkende best op het schrijven van top sollicitaties, maar met maar weinig resultaat. Je wordt niet of nauwelijks uitgenodigd.

Je weet dat je in je CV moet laten zien dat jij past door de juiste informatie te laten zien. Maar hoe perfectioneer je deze zodat een recruiter jou eruit pikt.

Je motivatie schrijven voor een bedrijf wat je niet of nauwelijks kent. Je wilt weten hoe je dit oprecht doet, met een methode die werkt.

Je komt steeds vaker solliciteren via video tegen. Dit vind je heel spannend. Hoe maak je zo’n video maken simpel en hou je jouw zenuwen in bedwang.

Je zou wel eens alle ‘inside information’ willen hebben van een recruiter. Hoe selecteren zij. Waar kijken ze nou naar en wat willen ze zien.

Herkenbaar?

Dat je jouw laptop gefrustreerd dichtklapt na uren schrijven en aanpassen en dacht; ‘ik hoop dat ik nu eens wel een uitnodiging krijg’.

Je bent bang dat jij degene bent die geen leuke nieuwe baan meer gaat vinden, of er op zijn minst ontzettend lang over gaat doen.

Je wordt steeds meer onzeker. Op populaire vacatures solliciteren ook veel anderen. Hoe vergroot ik mijn kans op succes? Hoe val ik daartussen op?

‘En, heb je al wat gehoord van je sollicitatie? Hoe goed bedoeld ook, die zin, daar zie je steeds meer tegenop om die te horen.

Je bent bang dat als het vinden van je nieuwe baan te lang duurt, je financieel in de problemen komt.

Kom aan tafel met een sollicitatie die echt impact maakt

Je ziet weer een super leuke vacature en hebt zin om die eens even goed aan te pakken. Door de in de training geleerde aanpak toe te passen en met een scherpe vacature analyse, schrijf je in no time een CV en motivatiebrief waarmee je uitgenodigd wordt en weet dat je snel die nieuwe baan binnenhaalt.

Je weet dat video solliciteren iets is wat je tegen gaat komen. Ondanks dat je dit in het begin best eng vond, heb je nu vertrouwen in je aanpak. Je weet hoe je een script maakt, hoe je simpel en zonder gedoe je video opneemt. 

Je weet dat je baan vinden verder gaat dan alleen een sollicitatie insturen. Je weet welke zaadjes je nog meer kunt planten. En bovenal, jouw vertrouwen groeit door de successen die je boekt. Je weet, binnenkort start ik in mijn nieuwe baan!

We gaan in deze training samen stap voor stap werken naar echt authentieke en opvallende sollicitaties, waar werkgevers niet om heen kunnen.

Ik deel al mijn kennis en ervaring als recruiter. Zodat jij met die inzichten weet hoe je vacatures moet lezen en jesollicitatie kunt voorbereiden. Je jouw CV en motivatiebief zodanig maakt dat recruiters niet om jouw sollicitatie heen kunnen en je uitgenodigd wordt. 

 • Op gesprek uitgenodigd worden wordt steeds gemakkelijker, omdat door jouw goede sollicitatie de nieuwsgierigheid is gewekt.
 • Je krijgt weer inspiratie waardoor je met nieuwe energie en motivatie weer aan de slag wilt met solliciteren.
 • Je krijgt je vertrouwen in het vinden van jouw nieuwe baan, je weet nl precies wat recruiters van jou nodig hebben om hen te overtuigen dat jij de beste match bent.
 • Je voelt geen angst meer bij de gedachte aan het moment dat het financieel echt spannend wordt. Je hebt namelijk een goed plan waarmee het je gaat lukken.
Referentie Online sollicitatie Academie

I’ve been there, done that.

 Als zzp’er moet ik er iedere zoveel tijd ook weer aan geloven. Solliciteren voor een nieuwe opdracht. En ook voor mij is het iedere keer weer spannend. Kom ik aan tafel of niet. Die gezonde spanning is goed, heb je nodig om voor die geweldige vacature alles uit de kast te trekken.

Dit is geen training waarin je alleen tips krijgt. Gratis tips vind je tenslotte overal op internet. Ik neem je mee in hoe je echt matchende CV’s en motivatiebrieven opbouwt zodat je er zelf mee aan de slag kunt en je ook daadwerkelijk je nieuwe baan krijgt.

De ervaring die ik heb opgedaan door meer dan 1000 mensen te begeleiden naar ander werk zet ik in voor jou.

Het verschil tussen succesvol aan tafel komen of afgewezen worden zit in de details. Ik weet uit ervaring wat recruiters en managers nodig hebben, willen zien in een sollicitatie. Ik deel al mijn kennis en ervaring zodat jij precies weet wat voor jou het verschil gaat maken.

120,- euro

incl. btw, 6 maanden toegang

De online training
Mijn profilering

Het verschil tussen een goede en een sollicitatie waarmee je aan tafel en je baan binnenhaalt, komt zit in de details.
Weten waarop en hoe recruiters selecteren geeft je inzicht die details en maakt het verschil. Sneller je baan met vertrouwen en rust in je kop.

Waarom de training uniek is:

Ik geef je ook mindset, liefde, zelfvertrouwen en empowerment mee.
Je nieuwe baan vinden brengt heel wat gevoelens met zich mee. Ik loods je hier doorheen. Het is niet voor niets dat ik zelf ook nog steeds hulp inschakel als ik solliciteer op een nieuwe opdracht. Geen opdracht betekent voor mij namelijk geen inkomsten, best spannend dus. De training bestaat daarom niet alleen uit kennis en ervaring. Je krijgt ook een boost aan zelfvertrouwen door mijn tips.

Extreem veel waarde voor een lage prijs
Mijn trainingen zijn populair en er doen veel mensen tegelijkertijd aan mee. Daardoor krijg ik de kans veel waardevolle informatie te geven voor een lage prijs.

Geen gratis beginnersinfo, wel concrete arbeidsmarktgerichte kennis
Ik focus mij in de training volledig op hoe je jouw baan binnenhaalt, met al mijn kennis als recruiter en sollicitatie expert. Ik ga je niet meenemen door het hele ‘wie ben ik – wat wil ik’ stuk. Daarvoor kun je namelijk beter bij een loopbaancoach terecht, zij zijn daar goed in. Ook focus ik mij op de vraag ‘hoe werken die tips voor mij persoonlijk’. Het ‘wat moet ik doen’ kun je namelijk gratis online opzoeken; ik wil daar geen cursusruimte mee vullen en geef je liever handvatten hoe je het op jouw situatie kunt toepassen.

De training vraagt slechts 6 uur van je tijd
Je volgt de training op een online trainingsplatform. Je kunt op eigen tempo door de video’s en modules heengaan en je hebt 6 maanden toegang om video’s nog terug te kijken. In het werkboek werk je jouw persoonlijke plan uit en gebruik je  dit plan bij jouw sollicitaties. 

Aan het einde van de training heb je dit bereikt:

1

Authentieke sollicitaties

Je weet jouw unieke stempel te drukken op jouw sollicitaties.

2

Snel jouw nieuwe baan

Doordat je weet wat nodig is om een spot-on sollicitatie te maken die uitstraalt wat jij komt brengen.

3

Zelfvertrouwen een boost

Angst om niet goed genoeg te zijn verdwijnen. Je hebt handvatten gekregen om jezelf te laten shinen.

Dit leer je in de modules

Module 1: Analyseren van vacatures

Een goed begin = het halve werk. In deze module leer je dan ook:

 • Een goede analyse van vacatures is de beste voorbereiding op een sollicitatie die echt matcht. Maar… hoe doe je dit?
 • Hoe helpt het je om, als zelfsprekend, de juiste vragen te stellen aan de vacaturehouder?
 • Hoe je omgaat met weerstand als jij die goede vragen telefonisch wilt stellen

Module 2: Jouw pitch

Een goede pitch helpt jou in alles wat je tegenkomt bij het solliciteren. In je CV, je brief, je netwerkgesprekken, op LinkedIn, je sollicitatiegesprek. Moet ik nog even doorgaan? 😉

 • Door antwoord te geven op 5 simpele vragen, kom jij tot de kern van wat jij te bieden hebt
 • En weet je in welke situatie, je je pitch effectief kunt aanpassen.
 • Je hebt hierdoor goed nagedacht over wat jij te bieden hebt. En krijgt meer vertrouwen in jezelf

Module 3: Jouw CV op orde

Jouw CV is jouw bewijslast dat je past op de functie. Maar als je weet dat maar 20% van de functies die je interessant vindt, echt 100% past. Hoe zorg je er dan voor dat die match goed zichtbaar is?

 • Daarom ga je leren hoe een basis CV er uit ziet
 • Hoe je jouw ervaring/jouw bewijslast opbouwt in je CV waardoor je verstelt zult staan van wat je allemaal gedaan het en dus kunt!
 • Hoe je zorgt dat je jouw CV echt match met een vacature
 • Door verschillende voorbeelden weet je nog betere hoe jij dit voor jezelf kunt aanpakken

Module 4: Motivatie brief

De meest onderschatte troef van jouw sollicitatie is de motivatie brief!

Daarom leer ik je:

 • Wat er wel en niet in een brief thuishoort
 • Wat de opzet is van een motivatiebrief waarmee je jezelf écht onderscheidt
 • Hoe je met hulp van voorbeelden weet hoe je zelf jouw motivatiebrief overtuigend schrijft

Module 5: Videosolliciteren

Wat is het verschil tussen ‘gewoon’ solliciteren en video solliciteren. En hoe maak jij zelf een videosollicitatie waarbij je je op je gemak voelt?

 • Je leert hoe je het maken van een videosollicitatie kunt voorbereiden qua inhoud
 • Hoe je de technische kant simpel houdt
 • Hoe je zelfvertrouwen opbouwt en je zenuwen de baas bent

Module 6: Voorbereiding gesprek

Yes! Je bent uitgenodigd voor een gesprek! Dat vraagt (ook hier weer) om een goede voorbereiding.

 • Je weet welke informatie je nodig hebt om je optimaal voor te bereiden
 • Je weet vanuit recruiter perspectief hoe sollicitatie procedures er uit kunnen zien en wat je kunt verwachten
 • Je weet wat de STARR gespreksmethodiek is, waarom en hoe recruiters deze gebruiken.

Ik heb de afgelopen 15 jaar +1.000 mensen geholpen naar hun nieuwe baan

Je krijgt ook nog waardevolle bonussen

 • Ik beantwoord elke maand al jouw vragen in de live online Q&A’s. 
 • Je krijgt exclusief en gratis toegang tot de ‘Expert aan tafel masterclasses’. Met experts uit mijn netwerk over onderwerpen als LinkedIn, Indeed, Hoe behaal je je doelen, Actief schrijven.
 • Je krijgt toegang tot de online Community waar je nog meer inspiratie, support en tips krijgt en ervaringen en vragen deelt.

Wat andere deelnemers zeggen

Dit zit er allemaal bij

7 uur video's en theorie

Verdeeld over 5 modules. Je volgt de modules online én stelt al jouw vragen in live Q&A's. Je krijgt werkelijk alles te weten over een persoonlijke en praktische sollicitatiestrategie

1 werkboek, 1 plan en formats

Je krijgt deze praktische tools zodat je ze bij elke sollicitatie kunt toepassen.

6 maanden toegang

Bonus Q&A en community

Je kunt maandelijks meedoen met de Q&A’s met Nicole de Laender

Je neemt deel aan de besloten community

Gelijk aan de slag, op jouw tempo

De opdrachten zijn praktisch en concreet zodat je er gelijk mee aan de slag kunt

Je kunt de modules op je eigen tempo volgen.

120,-

Over Nicole de Laender

Interim recruiter en sollicitatie expert Nicole heeft meer dan 1000 mensen geholpen met het scherp krijgen van hun zoekprofiel, wegwijs gemaakt en geïntroduceerd in de wondere wereld van recruitment en hun baan leren binnen te halen met rust, focus en zelfvertrouwen.

Dat doet ze vanaf oktober 2020 vanuit de Online Sollicitatie Academie die zij heeft ontwikkeld en opgericht. Daarnaast werkt zij voor verschillende grote en kleine opdrachtgevers zoals de Rijksoverheid, KVK, Hewlett Packard en Scania IT. Ze groeide met haar Academie in een paar maanden naar 1200 volgers. En schrijft daarnaast ook blogs voor de Sollicitatiedokter en Stichting Clok, platform voor economische zaken.

Is deze training voor jou geschikt:

JA: Als je vind dat het vinden van je nieuwe baan te lang duurt.

Sollicitaties schrijven die opvallen vraagt nieuwe skills en er komt heel wat emotie bij kijken. Je wilt die leuke baan tenslotte graag binnenhalen. Ik leer je hoe je succes krijgt.

JA: Als je een voorsprong wilt op je concurrentie met kennis en ervaring van recruiters. 

Dan is het teruggaan naar de tekentafel een slim plan. Terugkijken naar wat je gedaan hebt en het anders aanpakken. 

JA: Als je bij de vraag: ‘En, vertel eens wat over jezelf’ een pakkende pitch weet te geven.

Dit is een toptraining als je echt de belangrijkste vaardigheden onder de knie wilt krijgen waarmee je jezelf onderscheid van je concurrenten.   

JA: Je vind sollicitaties schrijven gedoe en lang duren.

Solliciteren kan behoordig overweldigend voelen. Daarom is het fijn dat de training zo is opgebouwd, dat je stap voor stap meegenomen wordt in het maken van een praktisch plan. Waar je direct mee aan de slag kunt.

NEE: Als je hoopt dat een paar standaard formats en een ‘one-fits-all’ CV en motivatie je aan tafel gaan helpen.

Solliciteren kan confronterend zijn. Jij bent degene die die baan wilt en je zult dan ook fouten maken. Dat is niet erg, het hoort er bij. Onthoudt, je kunt alleen vooruit als je zelf die eerste stap zet.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de training?


De training bevat 6 modules, 1 werkboek en een plan. Je krijgt iedere week een mailtje dat je volgende module klaar staat. Je hebt 6 maanden toegang tot de modules en kunt de modules zo vaak terugkijken als je wilt. Elke maand kun je al jouw vragen aan mij stellen in een online live Q&A. 

Ik ben 55+, ben ik niet te oud om ander werk te vinden?


Ik geloof oprecht dat leeftijd geen belemmering hoeft te zijn bij het vinden van een nieuwe baan. En het grootste deel van de mensen die ik begeleid heb naar ander werk zullen dit bevestigen. Als voorbeeld, onlangs nog heeft één van deze mensen op 63 jarige leeftijd direct een vaste baan aangeboden gekregen na een intensieve sollicitatieprocedure.

Waar ik óók in geloof, is dat het belangrijk is dat je een voor jou werkende manier van solliciteren vindt en met een positieve mindset deze uitvoert. Geloof me, een 25 jarige kan net zo goed uitgeblust aan tafel zitten als een 55+er met veel energie en dito kennis en ervaring. Wie zou je zelf aannemen?


Ik heb nu geen tijd, hoe lang heb ik om de training te doorlopen?


Je hebt 6 maanden toegang tot de online training. Ga uit van ongeveer 7 uur voor het doorlopen van de video’s en maken van de opdrachten in het werkboek. De kennis kun je direct toepassen op jouw sollicitaties.

Samenvattend kan je dit verwachten

Je gaat ins and outs weten van sollicitaties waarmee je aan tafel komt en je jouw baan binnenhaalt. Je krijgt daarvoor alle kennis en inzichten van recruiters en gaat met praktische tips en opdrachten aan de slag. Een goede voorbereiding = het halve werk en dat is precies wat deze training je oplevert. Sneller je baan met rust in je kop. Je krijgt en leert:

 • Je weet hoe je je sollicitatie voorbereidt zodat je echt matchende CV’s en motivatiebrieven schrijft. 
 • Krijg je de vraag ‘En, vertel eens wat over jezelf’. Jij weet een pakkende pitch te geven.
 • Videosollicitaties? Jij weet hoe het werkt en hoe je er één maakt.
 • Je hebt focus, rust in je hoofd en vertrouwen in het realiseren van jouw doel; aan tafel komen.

De investering van slechts €120,- heb je al in de 1e dag dat sneller je baan binnengehaald hebt, terugverdiend. 

 Ik ga je echt álles geven wat in mij zit over dit onderwerp, en kan niet wachten om je erbij te hebben.