Online training: Vergroot jouw vacaturevijver

Online training

Vergroot jouw vacaturevijver

Met een heldere en simpele strategie vind je sneller jouw betere baan.

Je weet wat je zoekt, welke vacatures hierbij passen en waarop je serieus kans maakt. Jouw LinkedIn profiel is vindbaar voor recruiters, je weet hoe je social media inzet. Je weet hoe je vacatures analyseert zodat je alles in handen hebt om kick-ass sollicitaties te schrijven.

Klinkt goed?

Je wilt die nieuwe baan heel graag, maar…

Het is al een tijdje geleden is dat je gesolliciteerd hebt en je weet niet zo goed hoe je solliciteren anno nu eens goed aanpakt.

Je hebt het gevoel dat je niet echt focus hebt en het hele solliciteren veel meer tijd kost dan je had gedacht.

De arbeidsmarkt mag dan wel heel gunstig zijn. Maar wat betekent het voor jou? Waar zitten dan die vacatures die echt bij jou passen, qua cultuur of toekomstperspectief?

Misschien bent je al een tijdje bezig met solliciteren, maar schiet het niet op. Je wordt niet of nauwelijks uitgenodigd.

Je hebt een tijd het gevoel gehad dat je het allemaal wel zelf moest kunnen, die nieuwe baan vinden. Dat blijkt lastig. Want heel dicht bij die nieuwe baan ben je nog niet echt geweest.

Herkenbaar?

Je bent bang dat jij degene bent die geen leuke nieuwe baan meer gaat vinden, of er op zijn minst je zorgen maakt. ‘Hoe weet je nou dat je de juiste keuze maakt?’

Je solliciteert wel, maar je doet eigenlijk maar wat, je hebt eerlijk gezegd geen visie of strategie.

Je merkt dat het praten met je partner, familie en vrienden over jouw zoektocht naar je nieuwe baan steeds lastiger wordt. ‘En, heb je al een nieuwe baan?’ Die zin, daar zie je steeds meer tegenop om die te horen.

Van het enthousiasme waarmee je startte met solliciteren, blijft steeds minder over. Je wordt onzeker van alle afwijzingen en bent bang dat het misschien toch aan jou ligt, je niet goed genoeg bent.

Je bent bang dat als het vinden van je nieuwe baan te lang duurt, je financieel in de problemen komt.

Maar stel, je vindt je nieuwe baan met vertrouwen in je aanpak en rust in je kop

Je baat weer met nieuw enthousiasme en vertrouwen aan de slag met je sollicitaties. Door de keuzes die je gemaakt hebt, en de focus die je aangebracht hebt, weet je namelijk precies hoe en naar welke banen je op zoek gaat. 

Je weet dat je serieus kans maakt op de vacatures waarop je solliciteert, simpelweg omdat je de juiste weet te selecteren en analyseren.

Je pakt na die vacatureanalyse met liefde je telefoon erbij; je weet wat bellen met die werkgever je brengt.

En hoe gaaf is het dat je nu zelfs benaderd wordt door recruiters omdat zij jou weten te vinden via LinkedIn en Social Media?

En bovenal, jouw vertrouwen groeit door de successen die je boekt.

WE GAAN IN DEZE TRAINING SAMEN STAP VOOR STAP WERKEN NAAR JOUW PERSOONLIJKE SOLLICITATIESTRATEGIE, ZODAT JIJ 2 STAPPEN VOORLOOPT op ANDERE SOLLICITANTEN.

Ik geef zo transparant en helder mogelijk aan hoe je onderzoekt waar de kansen op jouw nieuwe baan liggen en hoe je deze verzilvert. Ik deel daarbij al mijn kennis en ervaring als recruiter en arbeidsmarktmakelaar. Zodat jij met die inzichten weet hoe je vacatures moet lezen, kunt beoordelen of ze echt interessant zijn om op te solliciteren én met welke voorbereiding jij een authentieke sollicitatie maakt waar recruiters niet omheen kunnen.  

 • Je krijgt weer inspiratie waardoor je met nieuwe energie en motivatie weer aan de slag wilt met solliciteren.
 • Je omgeving en je netwerk geven je steeds vaker goede tips omdat ze een helder beeld hebben bij wat jij te bieden hebt. 
 • Je krijgt je vertrouwen in het vinden van jouw nieuwe baan, je weet nl precies waar jouw kansen liggen in deze arbeidsmarkt.
 • Je LinkedIn contacten groeien en je wordt steeds beter gevonden door recruiters.
 • Je voelt geen angst meer bij de gedachte aan het moment dat het financieel echt spannend wordt. Je hebt namelijk een goed plan waarmee het je gaat lukken.
 • Op gesprek uitgenodigd worden wordt steeds gemakkelijker, omdat door jouw goede voorbereiding de nieuwsgierigheid is gewekt.

 Door een paar keer te switchen van carrière hebt ik de sollicitatiecode gekraakt

Ik zag mijzelf als nuchtere Zeeuwse altijd als iemand die, als ze eenmaal op haar plek zat, het daar lang zou volhouden. Dat vond niet alleen ikzelf, ook mijn omgeving zag mij zo. Nicole, de harde werker, van het ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ kaliber. En de allereerste keer dat ik echt zo vast zat in mijn baan dat ik van mijzelf wel weg móest, vond ik het doodeng. Ik had geen idee hoe ik het hele solliciteren nou echt goed moest aanpakken.

Maar 20 jaar later ben ik van Office manager naar Recruiter naar Arbeidsmarktmakelaar en terug naar Recruitment gegaan en heb ik mijzelf 3x opnieuw uitgevonden. Ik sta bekend om mijn grote netwerk, mijn hardnekkige optimisme want ‘op ieder potje past een dekseltje’, mijn creatieve oplossingen en ‘kan niet-bestaat niet’ mentaliteit. Meer dan 1000 mensen heb ik naar een baan geholpen en opdrachtgevers en baanzoekenden komen regelmatig bij mij terug of bevelen mij aan.

Mijn geheim om mensen snel, vaak binnen een paar maanden, naar ander werk te begeleiden?
Ik weet snel en exact wat iemand nodig heeft om zijn/haar nieuwe baan te vinden. Door terug te gaan naar de tekentafel en met een blanco vel te beginnen komen mensen tot een nieuw en concreet sollicitatieplan. Ze gaan weer enthousiast en geïnspireerd aan de slag en doen dat met een hernieuwde blik op hun aanpak en de wetenschap dat ze er niet alleen voor staan. Het verschil tussen afgewezen en aangenomen worden zit hem in de details. Ik deel al mijn kennis en ervaring zodat jij precies weet wat voor jou het verschil gaat maken.

Investering €80,-
6 maanden toegang

online trainingen i.c.m. live Q&A’s en Masterclasses

De online training Vergroot jouw vacaturevijver

De meest onderschatte versneller van de
zoektocht naar jouw nieuwe baan.
Een goede voorbereiding = het halve werk en dat is precies wat deze training je oplevert. Sneller je baan met rust in je kop.

Waarom de training uniek is:

Ik geef je ook mindset, liefde, zelfvertrouwen en empowerment mee.
Je nieuwe baan vinden brengt heel wat gevoelens met zich mee. Ik loods je hier doorheen. Het is niet voor niets dat ik zelf ook nog steeds hulp inschakel als ik solliciteer op een nieuwe opdracht. Geen opdracht betekent voor mij namelijk geen inkomsten, best spannend dus. De training bestaat daarom niet alleen uit kennis en ervaring. Je krijgt ook een boost aan zelfvertrouwen door mijn tips.

Extreem veel waarde voor een lage prijs
Mijn trainingen zijn populair en er doen veel mensen tegelijkertijd aan mee. Daardoor krijg ik de kans veel waardevolle informatie te geven voor een lage prijs.

Geen gratis beginnersinfo, wel concrete arbeidsmarktgerichte kennis
Ik focus mij in de training volledig op hoe je jouw baan binnenhaalt, met al mijn kennis als recruiter en sollicitatiestrateeg. Ik ga je niet meenemen door het hele ‘wie ben ik – wat wil ik’ stuk. Daarvoor kun je namelijk beter bij een loopbaancoach terecht, zij zijn daar goed in. Ook focus ik mij op de vraag ‘hoe werken die tips voor mij persoonlijk’. Het ‘wat moet ik doen’ kun je namelijk gratis online opzoeken; ik wil daar geen cursusruimte mee vullen en geef je liever handvatten hoe je het op jouw situatie kunt toepassen.

De training vraagt slechts 5 uur van je tijd
Je volgt de training op een online trainingsplatform. Je kunt op eigen tempo door de video’s en modules heengaan en je hebt 6 maanden toegang om video’s nog terug te kijken. In het werkboek werk je jouw persoonlijke plan uit en gebruik je  dit plan bij jouw sollicitaties. 

Aan het einde van de training heb je dit bereikt:

1

Je solliciteert met focus

Doordat je jouw arbeidsmarkt onderzocht hebt, weet je op welke vacatures je het meest kans maakt.

2

Je wordt vaker uitgenodigd

Met je betere online zichtbaarheid en je handigheid in het analyseren van vacatures, groeit jouw match in sollicitaties

3

Je hebt een boost in je zelfvertrouwen

Je stopt twijfels of je wel goed genoeg bent. Want je weet wat je te bieden hebt.

Dit leer je in de modules

Module 1: Kijk op vacatures?

We beginnen bij het begin:

 • Wie schrijft eigenlijk de vacature? 
 • Met welke blik kijk jij naar vacatures?
 • Hoe herken je kansen? 
 • Hoe krijg je inzicht in jouw baanwensen ten opzichte van de kansen die er zijn op de arbeidsmarkt?

Module 2: Vacaturebanken

Selecteer de voor jou juiste vacaturebanken en vind de vacatures die echt bij jou passen:

 • Welke vacaturebanken zijn er? 
 • Wat verstaan we onder nichesites?
 • Zijn Werving & Selectie- en uitzendbureaus interessant voor je? En zo ja, welke? 
 • Hoe behoud je overzicht en blijf je in beeld? 
 • Hoe filter je vacatures met de juiste trefwoorden?

Module 3: LinkedIn

LinkedIn is de grootste kaartenbak voor recruiters. Zo val je echt op.

 • Zien hoe recruiters zoeken?
 • Hoe je vacatures vindt?
 • Hoe je je netwerk kunt uitbouwen. 

Module 4: Social Media

Social media, de beste kans om dicht bij werkgevers én die interessante vacatures te komen.

 • Wat is employer branding en hoe kun jij hier je voordeel mee doen? 
 • Waar vind je vacatures? 
 • Hoe breid je je netwerk uit, ook zonder alles over jezelf te delen?

Module 5: Analyseren

 • Hoe helpt dit je om inzicht te krijgen in jouw kansen en te ontdekken wat je nog nodig hebt? 
 • Een goede analyse van vacatures is de beste voorbereiding op een sollicitatie die echt matcht. Leer hoe je dit doet.

In deze laatste module leer je de kracht van analyseren. 

Ik heb de afgelopen 15 jaar +1.000 mensen geholpen naar hun nieuwe baan

Je krijgt ook nog waardevolle bonussen

 • Ik beantwoord elke maand al jouw vragen in de live online Q&A’s. 
 • Je krijgt exclusief en gratis toegang tot de ‘Expert aan tafel masterclasses’. Met experts uit mijn netwerk over onderwerpen als LinkedIn, Indeed, Hoe behaal je je doelen, Actief schrijven.
 • Je krijgt toegang tot de online Community waar je nog meer inspiratie, support en tips krijgt en ervaringen en vragen deelt.

Wat andere deelnemers zeggen

Dit zit er allemaal bij

5 uur video's en theorie

Verdeeld over 5 modules. Je krijgt werkelijk alles te weten over een persoonlijke en praktische sollicitatiestrategie

1 werkboek, 1 plan en formats

Je krijgt deze praktische tools zodat je ze bij elke sollicitatie kunt toepassen.

Je hebt 6 maanden toegang

Bonus Q&A en community

Je kunt maandelijks meedoen met de Q&A’s met Nicole de Laender

Je neemt deel aan de besloten community

Gelijk aan de slag

De opdrachten zijn praktisch en concreet zodat je er gelijk mee aan de slag kunt

Dit alles voor slechts 80,-euro inc. btw.
6 maanden toegang

Over Nicole de Laender

Interim recruiter en arbeidsmarktmakelaar Nicole heeft meer dan 1000 mensen geholpen met het scherp krijgen van hun zoekprofiel, wegwijs gemaakt en geïntroduceerd in de wondere wereld van recruitment en hun baan leren binnen te halen met rust, focus en zelfvertrouwen.

Dat doet ze vanaf vorig jaar oktober vanuit de Online Sollicitatie Academie die zij heeft ontwikkeld en opgericht. Daarnaast werkt zij voor verschillende grote en kleine opdrachtgevers zoals de Rijksoverheid, KVK, Hewlett Packard en Scania IT. Ze groeide met haar Academie in een paar maanden naar 1200 volgers. En schrijft daarnaast ook blogs voor de Sollicitatiedokter en Stichting Clok, platform voor economische zaken.

Is deze training voor jou geschikt:

JA: Als je net gestart bent met solliciteren of je wilt binnenkort beginnen.

Solliciteren is niet iets wat je vaak doet en vraagt vaak het ontwikkelen van nieuwe skills. Daarnaast is er de afgelopen jaren veel veranderd. Dan is het juist goed om dit met een solide plan aan te pakken.

JA: Je bent al een tijd aan het solliciteren, maar je hebt het gevoel dat je geen meter dichterbij die nieuwe baan komt. 

Dan is het teruggaan naar de tekentafel een slim plan. Terugkijken naar wat je gedaan hebt en het anders aanpakken. 

JA: Als je aan het solliciteren bent, maar door de bomen het bos niet meer ziet

Dit is een toptraining als je voor je gevoel niet de juiste vacatures vindt. Niet gek ook, als je bedenkt dat er alleen al in Nederland meer dan 2500 vacaturebronnen zijn. 

JA: Je vind solliciteren best spannend en je wilt het graag stap voor stap wilt leren

Solliciteren kan behoordig overweldigend voelen. Daarom is het fijn dat de training zo is opgebouwd, dat je stap voor stap meegenomen wordt in het maken van een praktisch plan. Waar je direct mee aan de slag kunt.

JA: Als je al bekend bent met social media en LinkedIn inzetten bij solliciteren

Het is top als je social media en LinkedIn al gebruikt, maar het hoeft niet per sé. Ik laat je namelijk vooral zien hoe recruiters (en vacaturehouders) LinkedIn en social media gebruiken om kandidaten te zoeken.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de training?


De training bevat 5 modules, 1 werkboek en een plan. Je krijgt iedere week een mailtje dat je volgende module klaar staat. Je hebt 6 maanden toegang tot de modules en kunt de modules zo vaak terugkijken als je wilt. Elke maand kun je al jouw vragen aan mij stellen in een online live Q&A. 

Ik ben 55+, ben ik niet te oud om ander werk te vinden?


Ik geloof oprecht dat leeftijd geen belemmering hoeft te zijn bij het vinden van een nieuwe baan. En het grootste deel van de mensen die ik begeleid heb naar ander werk zullen dit bevestigen. Als voorbeeld, onlangs nog heeft één van deze mensen op 63 jarige leeftijd direct een vaste baan aangeboden gekregen na een intensieve sollicitatieprocedure. Waar ik wél in geloof, is dat het belangrijk is dat je een voor jou werkende manier van solliciteren vindt en met een positieve mindset deze uitvoert. Geloof me, een 25 jarige kan net zo goed uitgeblust aan tafel zitten als een 55+er met veel energie en dito kennis en ervaring. Wie zou je zelf aannemen?


Ik heb nu geen tijd, hoe lang heb ik om het programma te doorlopen?


Je hebt 6 maanden toegang tot de online leeromgeving en Q&A's. Het is wel belangrijk dat je tijd hebt en neemt om te investeren in je eigen ontwikkeling en sollicitatievaardigheden. Ga uit van ongeveer 5 uur voor het doorlopen van de video’s en maken van de opdrachten in het werkboek. De kennis kun je direct toepassen op jouw sollicitaties.

Samenvattend kan je dit verwachten

Je gaat een persoonlijke en praktische sollicitatiestrategie maken waarmee je de meest onderschatte versneller van het vinden van jouw nieuwe baan in handen hebt. Een goede voorbereiding = het halve werk en dat is precies wat deze training je oplevert. Sneller je baan met rust in je kop. Je krijgt en leert:

 • Een duidelijk overzicht te maken met daarin wat je zoekt en waarom je dit zoekt. 
 • Je krijgt meer plezier in solliciteren omdat je weet dat je op de juiste sollicitaties aan het solliciteren bent.
 • Je hebt inzicht in hoe recruiters zoeken en wat ze belangrijk vinden, zodat jij dit in jouw sollicitaties mee kunt nemen en je echt kunt onderscheiden.
 • Je leert hoe je vacatures analyseert zodat je echt en authentiek je sollicitaties kunt gaan schrijven.

De investering van nu slechts €80,- ga je dubbel en dwars terugverdienen.

 Ik ga je echt álles geven wat in mij zit over dit onderwerp, en kan niet wachten om je erbij te hebben.