Outplacement traject

Outplacement traject

Dreig jij jouw baan kwijt te raken en heb je recht op een begeleidingstraject en/of krijg je een transitievergoeding?

Ik begeleid jou met al mijn kennis en ervaring als recruiter en arbeidsmarktmakelaar naar jouw nieuwe baan.

Je wilt die nieuwe baan heel graag, maar…

Het is al een tijdje geleden is dat je gesolliciteerd hebt en je weet niet zo goed hoe je solliciteren anno goed aanpakt.

De arbeidsmarkt is nog steeds heel gunstig. Klinkt leuk, maar wat betekent het voor jou? Waar zitten dan die vacatures die echt interessant zijn voor jou?

Je weet dat het vinden van werk via je netwerk en social media een goede manier is. Je wilt weten hoe én je wilt je er wel prettig bij voelen.

Je bent zelf al begonnen met solliciteren maar hebt het gevoel dat je niet echt focus hebt en het hele solliciteren veel meer tijd kost dan je had gedacht.

Een CV en motivatiebrief schrijven waarmee je aan tafel komt? Je CV moet je nog eerst even uit het stof halen.

Sollicitatiegesprekken voeren heb je niet vaak hoeven doen de afgelopen jaren. Hoe pak je het aan, zonder klotsende oksels?

Herkenbaar?

Je bent door de hele toestand, naast het verliezen van je baan, ook een groot deel van je zelfvertrouwen verloren. Je maakt je zorgen. Komt het wel goed?

Je bent bang dat jij degene bent die geen leuke nieuwe baan meer gaat vinden, of er op zijn minst ontzettend lang over gaat doen.

Je solliciteert wel of wilt dit gaan doen, maar je doet eigenlijk maar wat, je hebt eerlijk gezegd geen visie of strategie.

Je bent bang dat als het vinden van je nieuwe baan te lang duurt, je financieel in de problemen komt.

Maar stel, je vindt je nieuwe baan met vertrouwen in je aanpak en rust in je kop

Je hebt weer helder waar jij goed in bent, wat je te bieden hebt. Door de keuzes die je gemaakt hebt, en de focus die je aangebracht hebt, weet je precies hoe en naar welke banen je op zoek gaat.

Je weet dat je serieus kans maakt op de vacatures waarop je solliciteert, simpelweg omdat je de juiste weet te selecteren en analyseren. Je pakt na die vacatureanalyse met liefde je telefoon erbij; je weet wat bellen met die werkgever je brengt. En hoe gaaf is het dat je nu zelfs benadert wordt door recruiters omdat zij jou weten te vinden via LinkedIn en Social Media? En bovenal, jouw vertrouwen groeit door de successen die je boekt.

En dan, dat sollicitatiegesprek voor die super leuke baan. Je hebt je tot in de puntjes voorbereid en zit relaxed en gefocust aan tafel. Die lastige vragen? Jij wist dat die zouden komen en beantwoord ze duidelijk en overtuigend.

Laat die nieuwe baan maar komen!

We gaan in dit traject in 3 maanden samen stap voor stap werken naar jouw nieuwe baan. Met een sterke persoonlijke sollicitatiestrategie. Waarmee jij 2 stappen vooruitloopt op al die andere sollicitanten.

Ik geef zo transparant en helder mogelijk aan hoe je onderzoekt waar de kansen op jouw nieuwe baan liggen en hoe je deze verzilvert. Ik deel daarbij al mijn kennis en ervaring als recruiter en arbeidsmarktmakelaar. Zodat jij met die inzichten weet hoe je vacatures moet lezen, kunt beoordelen of ze echt interessant zijn om op te solliciteren. Stap voor stap groeit jouw zelfvertrouwen weer en maak jij, met een optimale voorbereiding, authentieke sollicitaties maakt waar recruiters niet omheen kunnen.  

 • Je krijgt weer inspiratie en zelfvertrouwen, waardoor je met nieuwe energie en motivatie weer aan de slag wilt met solliciteren.
 • Je omgeving en je netwerk geven je steeds vaker goede tips omdat ze een helder beeld hebben bij wat jij te bieden hebt.
 • Je krijgt je vertrouwen in het vinden van jouw nieuwe baan, je weet nl precies wat recruiters van jou nodig hebben om hen te overtuigen dat jij de beste match bent.
 • Je LinkedIn contacten groeien en je wordt steeds beter gevonden door recruiters.
 • Je voelt geen angst meer bij de gedachte aan het moment dat het financieel echt spannend wordt. Je hebt namelijk een goed plan waarmee het je gaat lukken.
 • Op gesprek uitgenodigd worden wordt steeds gemakkelijker, omdat door jouw goede voorbereiding de nieuwsgierigheid is gewekt.

 Door een paar keer te switchen van carrière hebt ik de sollicitatiecode gekraakt

Ik zag mijzelf als nuchtere Zeeuwse altijd als iemand die, als ze eenmaal op haar plek zat, het daar lang zou volhouden. Dat vond niet alleen ikzelf, ook mijn omgeving zag mij zo. Nicole, de harde werker, van het ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ kaliber. En de allereerste keer dat ik echt zo vast zat in mijn baan dat ik van mijzelf wel weg móest, vond ik het doodeng. Ik had geen idee hoe ik het hele solliciteren nou echt goed moest aanpakken.

Maar 20 jaar later ben ik van Office manager naar Recruiter naar Arbeidsmarktmakelaar en terug naar Recruitment gegaan en heb ik mijzelf 3x opnieuw uitgevonden. Ik sta bekend om mijn grote netwerk, mijn hardnekkige optimisme want ‘op ieder potje past een dekseltje’, mijn creatieve oplossingen en ‘kan niet-bestaat niet’ mentaliteit. Meer dan 1000 mensen heb ik naar een baan geholpen en opdrachtgevers en baanzoekenden komen regelmatig bij mij terug of bevelen mij aan.

Mijn geheim om mensen snel, vaak binnen een paar maanden, naar ander werk te begeleiden?
Ik weet snel en exact wat iemand nodig heeft om zijn/haar nieuwe baan te vinden. Door terug te gaan naar de tekentafel en met een blanco vel te beginnen komen mensen tot een nieuw en concreet sollicitatieplan. Ze gaan weer enthousiast en geïnspireerd aan de slag en doen dat met een hernieuwde blik op hun aanpak en de wetenschap dat ze er niet alleen voor staan. Het verschil tussen afgewezen en aangenomen worden zit hem in de details. Ik deel al mijn kennis en ervaring zodat jij precies weet wat voor jou het verschil gaat maken.

€2700,-

3mnd/ exclusief btw/ excl. reiskosten

Intensieve 1-op-1 begeleiding
Toegang Online Sollicitatie Academy
Actieve introductie in diverse netwerken

Sneller je baan met rust in je kop.

Waarom de training uniek is:

Ik geef je ook mindset, liefde, zelfvertrouwen en empowerment mee.
Je nieuwe baan vinden brengt heel wat gevoelens met zich mee. Ik loods je hier doorheen. Het is niet voor niets dat ik zelf ook nog steeds hulp inschakel als ik solliciteer op een nieuwe opdracht. Geen opdracht betekent voor mij namelijk geen inkomsten, best spannend dus. De training bestaat daarom niet alleen uit kennis en ervaring. Je krijgt ook een boost aan zelfvertrouwen door mijn tips.

Extreem veel waarde voor een lage prijs
Mijn trainingen zijn populair en er doen veel mensen tegelijkertijd aan mee. Daardoor krijg ik de kans veel waardevolle informatie te geven voor een lage prijs.

Geen gratis beginnersinfo, wel concrete arbeidsmarktgerichte kennis
Ik focus mij in de training volledig op de vertaling van wat jij zoekt, naar waar deze functies dan te vinden zijn én in het bijzonder, hoe je jouw baan binnenhaalt. Ook focus ik mij op de vraag ‘hoe vertaal ik alle informatie naar mijn persoonlijke situatie’. Het ‘wat moet ik doen’ kun je namelijk gratis online opzoeken; ik wil daar geen cursusruimte mee vullen en geef je liever handvatten hoe je het op jouw situatie kunt toepassen.

De begeleiding is zowel online als offline
Sommige onderdelen, zoals de sollicitatietraining, volgt je op een online trainingsplatform. Je kunt op eigen tempo door de video’s en modules heengaan en hebt 24/7 toegang. Je kunt zo vaak als je wilt de lessen opnieuw doen en de theorie er nog eens bijpakken. In de 1-op-1 gesprekken gaan we van het maken van een plan, naar het zorgen dat jij die baan binnenhaalt. Deze gesprekken kunnen zowel op locatie, als via zoom gepland worden. 

Aan het einde van dit traject heb je dit bereikt:

1

Je solliciteert met focus

Doordat je jouw arbeidsmarkt onderzocht hebt, weet je op welke vacatures je het meest kans maakt.

2

Je hebt een baan of zit er dicht tegen aan

Met je betere online zichtbaarheid en je handigheid in het analyseren van vacatures, groeit jouw match in sollicitaties

3

Je hebt een boost in je zelfvertrouwen

Je stopt twijfels of je wel goed genoeg bent. Want je weet wat je te bieden hebt.

Dit gaan we de komende 3 maanden doen

 • 3 maanden lang intensieve 1-op-1 begeleiding
 • Een jaar toegang tot de online trainingen in de Online sollicitatie academie
 • Inzicht in jouw kansen op de arbeidsmarkt 
 • Ontdekken waar je vacatures vindt die bij jou passen
 • Opstellen van een LinkedIn profiel wat recruiters aantrekt
 • Opstellen van een goed basis cv en motivatiebrief
 • Sollicitaties maken met de ‘wauw, die moeten we spreken’ factor  
 • Je netwerkvaardigheden vergroten
 • Oefenen en aangaan van sollicitatie-en netwerkgesprekken
 • Introductie in het netwerk van Nicole
 • Professionele, actieve begeleiding in de zoektocht naar vacatures 
 • En natuurlijk heel veel inspiratie en tips om jou te leren solliciteren naar succes!

Ik heb de afgelopen 15 jaar meer dan 1.000 mensen geholpen naar hun nieuwe baan

Je krijgt ook nog waardevolle bonussen

 • Je krijgt exclusief en gratis toegang tot de ‘Expert aan tafel masterclasses’. Met experts uit mijn netwerk over onderwerpen als LinkedIn, Indeed, Hoe behaal je je doelen, Actief schrijven.
 • Je krijgt toegang tot de online Community waar je nog meer inspiratie, support en tips krijgt en ervaringen en vragen deelt.

Wat andere deelnemers zeggen

Dit zit er allemaal bij

 3 maanden 1-op-1 begeleiding

Intensieve begeleiding. Wekelijks contact. Introductie in mijn netwerk.

3 online trainingen

Toegang tot de online trainingen in de Online Sollicitatie Academie.

Bonus Q&A en community

Je kunt maandelijks meedoen met de Q&A’s met Nicole de Laender

Je neemt deel aan de besloten community

We gaan voor jouw nieuwe baan!

Aan het einde van de 3 maanden heb jij jouw baan of zit je er dicht tegen aan.

2700,-

Over Nicole de Laender

Interim recruiter en arbeidsmarktmakelaar Nicole heeft meer dan 1000 mensen geholpen met het scherp krijgen van hun zoekprofiel, wegwijs gemaakt en geïntroduceerd in de wondere wereld van recruitment en hun baan leren binnen te halen met rust, focus en zelfvertrouwen.

Dat doet ze vanaf vorig jaar oktober vanuit de Online Sollicitatie Academie die zij heeft ontwikkeld en opgericht. Daarnaast werkt zij voor verschillende grote en kleine opdrachtgevers zoals de Rijksoverheid, KVK, Hewlett Packard en Scania IT. Ze groeide met haar Academie in een paar maanden naar 1200 volgers. En schrijft daarnaast ook blogs voor de Sollicitatiedokter en Stichting Clok, platform voor economische zaken.

Is deze begeleiding voor jou geschikt:

JA: Als je door reorganisatie of anderzijds ontslag een nieuwe baan moet gaan zoeken en vanuit je werkgever een budget hebt gekregen voor outplacement begeleiding.

Het verliezen van je baan heeft je een flinke deuk in je zelfvertrouwen gegeven en nu moet je ook nog op zoek naar een nieuwe baan. Ik help je stap voor stap die nieuwe baan binnen te halen. Met vertrouwen, focus en rust in je hoofd.

JA: Het is al een (behoorlijke) tijd geleden dat je hebt gesolliciteerd, je hebt geen idee hoe solliciteren anno nu werkt.
Solliciteren is niet iets wat je vaak doet en vraagt vaak het ontwikkelen van nieuwe skills. Daarnaast is er de afgelopen jaren veel veranderd. Dan is het juist goed om dit met een solide plan aan te pakken.

JA: Je vind solliciteren best spannend en je wilt het graag stap voor stap wilt leren

Solliciteren kan behoorlijk overweldigend voelen. Daarom is het fijn dat de begeleiding zo is opgebouwd, dat je stap voor stap meegenomen wordt door het sollicitatieproces. Ik deel hierbij al mijn ervaring en kennis als recruiter en arbeidsmarktmakelaar.

NEE: Je bent op zoek naar een Quick Fix

Solliciteren is een werkwoord. Het vraagt tijd en aandacht. Wil je binnen 3 maanden die nieuwe baan? Dan zul je hier dus tijd voor moeten maken en initiatief moeten nemen. Hoe graag ik het ook zou willen, ik kan helaas geen la opentrekken met 10 banen waar je direct kunt beginnen.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de begeleiding?


De outplacementbegeleiding duurt 3 maanden. We hebben wekelijks contact dmv een (online) afspraak, mail, telefoon, whatsapp. Je kunt alle online trainingen in de Online Sollicitatie Academie volgen, wanneer het jou uitkomt.

Ik ben 55+, ben ik niet te oud om ander werk te vinden?


Ik geloof oprecht dat leeftijd geen belemmering hoeft te zijn bij het vinden van een nieuwe baan. En het grootste deel van de mensen die ik begeleid heb naar ander werk zullen dit bevestigen. Als voorbeeld, onlangs nog heeft één van deze mensen op 63 jarige leeftijd direct een vaste baan aangeboden gekregen na een intensieve sollicitatieprocedure. Waar ik wél in geloof, is dat het belangrijk is dat je een voor jou werkende manier van solliciteren vindt en met een positieve mindset deze uitvoert. Geloof me, een 25 jarige kan net zo goed uitgeblust aan tafel zitten als een 55+er met veel energie en dito kennis en ervaring. Wie zou je zelf aannemen

Krijg ik ook hulp als ik een leuke vacature zie die snel sluit?


Ja! Meestal heb je wel een paar weken tot een vacature sluit, maar je wilt natuurlijk zo snel mogelijk jouw sollicitatie insturen. Ik help je bij iedere sollicitatie met de puntjes op de i zetten en de wauw factor te creëren. En als dat een keer vanavond moet omdat de sluitingsdatum morgen is, dan doen we dat gewoon.

Samenvattend kan je dit verwachten

Je gaat een persoonlijke en praktische sollicitatiestrategie maken waarmee je de meest onderschatte versneller van het vinden van jouw nieuwe baan in handen hebt. Een goede voorbereiding = het halve werk en dat is precies wat deze begeleiding je oplevert. In 3 maanden jouw nieuwe baan met focus en rust in je kop. Je krijgt en leert:

 • Een duidelijk overzicht te maken met daarin wat je zoekt en waarom je dit zoekt.
 • Je krijgt meer plezier in solliciteren omdat je weet dat je op de juiste sollicitaties aan het solliciteren bent.
 • Je gaat vol energie (netwerk) gesprekken aan, je weet wat ze jou kunnen brengen.
 • Je hebt inzicht in hoe recruiters zoeken en wat ze belangrijk vinden, zodat jij dit in jouw sollicitaties mee kunt nemen en je echt kunt onderscheiden.
 • Je leert hoe je vacatures analyseert en hoe je simpel echt authentieke sollicitaties schrijft.
 • Je voert overtuigende sollicitatiegesprekken waarmee je een onuitwisbare indruk achterlaat.
 • Je weet hoe je jouw feestje gaat vieren als je jouw nieuwe baan binnenhaalt.

De investering van 2700,- haal je dubbel en dwars terug omdat je 2x zo snel jouw nieuwe baan vindt.

Ik ga je echt álles geven wat in mij zit om je naar jouw nieuwe baan te begeleiden en kan niet wachten om je erbij te hebben.