Over Mij

Over mij

Hi, ik ben Nicole de Laender. Leuk dat je de tijd neemt om meer over mij te lezen! Misschien volg je mij al een tijdje op LinkedIn of social media, misschien heb je mij nu net  gevonden. Ik vertel je graag over de inzichten die ik kreeg en de keuzes die ik heb gemaakt in mijn carrière. Ze hebben mij gebracht waar ik nu ben en bieden mij bovendien nu de kans om een wens die ik al langer had in vervulling te laten gaan. Ik hoop dat ik je inspireer met mijn verhaal.

Van Zeeuws meisje tot arbeidsmarktspecialist

Ik ben Nicole de Laender, Zeeuws meisje, enig kind en opgegroeid in een liefdevol gezin. Paardrijden was mijn lust en mijn leven. Zij leerden mij alles over verantwoordelijkheid nemen, geduld hebben en vertrouwen verdienen. Een thuis met een hoog arbeidsethos. Hard werken was gewoon en als je normaal doet, dan doe je al gek genoeg. 

Mijn carrière begon in Tilburg, tijdens mijn studie. Voor de liefde verhuisde ik naar Zoetermeer. We werden een gezellig samengesteld gezin met 4 kinderen. Mijn partner had al jaren een baan in de IT en ik werkte voor een telecomprovider. En toen raakten we allebei in de zelfde week onze baan kwijt. Zaten we dan met vier jonge kinderen. Intrigerend vond ik de verschillen in wat het met ons deed. Ik ging als een dolle solliciteren op alles wat leuk leek en ging met iedereen in gesprek. Ondertussen werd mijn partner steeds stiller en keerde, wat zoeken naar werk betreft, steeds meer in zichzelf. Hij vond het lastig interessante vacatures te vinden en zichzelf te moeten ‘verkopen’. Gelukkig vonden we allebei in dezelfde week weer een nieuwe baan. Mijn fascinatie voor mens-en-werk was geboren! 

In 2006 maakte ik een rigoureuze carrière switch. Het detacheringbureau waar ik werkte ging een richting op die niet bij me paste. Ik nam ontslag en kreeg fysiek en mentaal de rekening gepresenteerd van het altijd maar perfect alle ballen hoog te willen houden. Tijd dus om serieus na te denken over wat ik nu eigenlijk wilde! Dat leidde tot mijn eigen bedrijf: De netwerkers.

Sindsdien is mijn fascinatie voor verbinden van mens en werk alleen maar vergroot. Ik specialiseerde mij in recruitment, werd arbeidsmarktmakelaar en netwerkcoördinator. Al deze kennis en ervaring wil ik delen met mensen die het vinden van ander werk lastig vinden.

Mijn missie is om een duurzame verbinding te creëren tussen mens en werk

In de praktijk betekent dit dat ik mensen help die vastzitten in hun huidige baan of een nog geen vaste baan hebben. Hoe? Door het bieden van structuur, meer focus en hen te voorzien van praktische tips die zicht bieden op nieuw werk, een nieuwe toekomst, verbondenheid en (financiële) onafhankelijkheid. 
Daarnaast help ik ook organisaties die talent zoeken. Bedrijven die openstaande vacatures hebben en begrijpen dat een werknemer meer toegevoegde waarde kan bieden dan de functie die hij uitvoert. Een werknemer helpt namelijk ook bij het vervullen van de missie die zij hebben als organisatie.

Switchen van baan vraagt wat van je

De afgelopen veertien jaar ontdekte ik wat nu het verschil maakt tussen succes in het vinden van een andere baan en teleurgesteld raken in kansen op diezelfde arbeidsmarkt. Het geheim? Een duidelijk, praktisch plan voor je hebben liggen, durven vragen om hulp en moed vinden om los te laten wat je niet verder brengt. Dat biedt namelijk de vrijheid die je nodig hebt.

Potentiele werkgevers moeten alleen wel herkennen dat jij bent wat zij zoeken. Daar ga ik je bij helpen. Ik zie het sollicitatieproces niet als iets ingewikkeld of moeilijks. Het gaat om de juiste dingen doen, doorzetten en de juiste verbinding maken tussen jou en jouw toekomstige werkgever. Ik help je graag met het uitzoeken wat voor jou de juiste dingen zijn en hoe je die verbinding maakt zodat jij op een dag met een grote glimlach bij jouw nieuwe werkgever met een contract de deur uitloopt.

Ik heb een prachtig netwerk om me heen met vakidioten waarmee ik regelmatig bijpraat. We delen kennis en helpen elkaar en op die manier investeer ik ook in jou.

Wist je dat…?

  • Ik nooit een ochtendmens was? Toch besloot ik een jaar geleden de knop om te gooien en mijn werkdag om 06.00 uur te starten. Puur vanwege de rust. 
  • Hoewel ik tegenwoordig zo vroeg begin, ik niet kan zonder een goede kop koffie?
  • Ik mijn werk niet zou kunnen doen zonder mijn planner en notitieboekje? Zij beteugelen de chaoot in mij en scheppen rust in werk en privé.
  • Mijn guilty pleasure côte ‘or chocolade is met noten? Oké, en een goede roti. 
  • Ik niet zo heel handig ben? Als ik weer iets onhandigs heb gedaan er inmiddels smakelijk om kan lachen.
  • Ik drie keer per week lekker buiten sport, door weer en wind en bij voorkeur met mijn beste sportmaatje? 
  • Mijn familie alles voor me is? Ik ben echt een familiemens en vind het fijn om mijn dierbaren te helpen. 
  • Ontspanning voor mij een boek in de zon betekent, films waardoor je kaken pijn doen van het lachen, intens genieten van een heerlijke maaltijd en gezellig samen zijn met vrienden en familie?

Genoeg over mij, wat is jouw verhaal?

Vul het formulier hieronder in, dan help ik je om de juiste stappen te nemen. Samen op weg naar jouw droombaan!